- Közhasznúsági beszámoló - 2009.

Közhasznúsági beszámoló - 2009

a Magyar Nyelv Akadémia Alapítvány
2009. évi szakmai tevékenységéről

Készült az 2000. évi C. törvény
és a
224/2000 (XII.19.) Korm. Rend. Alapján

Az 1997. április hó 5-én kelt Alapító Okirat, továbbá az 1997. június hó 6. napján, 2007. december hó 6. napján, 2008. január hó 14. napján, valamint 2010. március hó 27. napján kelt módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt alapdokumentum alapján a Fővárosi Bíróság 6696 számon bejegyezte az Magyar Nyelv Akadémia Alapítványt a közhasznú szervezetekről szóló 1997. évi CLVI. törvény 27. §-ában rögzítetteknek megfelelően

Fentiekkel összhangban az Alapítvány beszámolási kötelezettsége teljesítése során a közhasznú szervezetekről szóló (módosított) 1997. évi CLVI. törvény, a számvitelről szóló, többször módosított 2000. évi C. törvény, valamint a számviteli beszámolással kapcsolatban a számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek éves beszámoló készítésének és könyvvezetési kötelezettségének sajátosságairól szóló 224/2000 (XII.19) Korm. sz. rendeletben foglaltak szerint kell eljárnia.

Közhasznú egyszerűsített beszámoló készítésére - egyszeres könyvvitellel alátámasztva - akkor kötelezett az alapítvány - értékhatárra való tekintet nélkül -, ha csak közhasznú tevékenységet folytat, illetve ha közhasznú tevékenysége mellett vállalkozási tevékenységet is folytat, és e két tevékenység együttes (ár)bevételének összege nem haladja meg két egymást követő üzleti évben, évenként az 50 millió Ft-ot.

A jelen közhasznúsági jelentés az említett jogszabályok előírásainak figyelembe vételével készült.

Cikkek

1. Szakmai beszámoló 2009

2. Pénzügyi beszámoló - 2009

2011.06.08

3. Egyszerűsített beszámoló mérlege - 2009.

2011.06.08

4. Egyszerűsített beszámoló eredmény levezetése - 2009.