- Közhasznúsági beszámoló - 2010.

Közhasznúsági beszámoló

a Magyar Nyelv Akadémia Alapítvány
2010. évi szakmai tevékenységéről

Készült az 2000. évi C. törvény
és a
224/2000 (XII.19.) Korm. Rend. alapján

A közhasznú szervezetekről szóló 1997. évi CLVI. törvény 27. §-ában rögzítetteknek megfelelően 6696 számon a bíróság bejegyezte az Magyar Nyelv Akadémia Alapítványt.

Ennek megfelelően az Alapítvány beszámolási kötelezettsége teljesítése során a közhasznú szervezetekről szóló (módosított) 1997. évi CLVI. törvény, a számvitelről szóló, többször módosított 2000. évi C. törvény, valamint a számviteli beszámolással kapcsolatban a számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek éves beszámoló készítésének és könyvvezetési kötelezettségének sajátosságairól szóló 224/2000 (XII.19) Korm. sz. rendeletben foglaltak szerint kell eljárnia.

Közhasznú egyszerűsített beszámoló készítésére - egyszeres könyvvitellel alátámasztva - akkor kötelezett az alapítvány - értékhatárra való tekintet nélkül -, ha csak közhasznú tevékenységet folytat, illetve ha közhasznú tevékenysége mellett vállalkozási tevékenységet is folytat, és e két tevékenység együttes (ár)bevételének összege nem haladja meg két egymást követő üzleti évben, évenként az 50 millió Ft-ot.

A jelen közhasznúsági jelentés az említett jogszabályok előírásainak figyelembe vételével készült.

Cikkek

I. Szakmai beszámoló